filippaochsigrid

Filippa & Sigrid

Jag vågar inte amma

Jag och Sigrid har nyss kommit hem efter en lång promenad i solen. Såå skönt och välbehövligt.

Innan dess var vi iväg på ett möte som jag skjutit på jätte länge så superskönt att ha det avklarat nu! Jag har alltid lite smått panik i kroppen när jag som idag är en längre stund på offentliga ställen. Detta kommer låta helt sjukt för vissa men jag är konstant RÄDD att hon ska bli hungrig, för jag vågar inte amma bland folk.

Nu har jag självklart gjort det många gånger ändå, för när mitt barn är hungrig så ska hon få äta, punkt slut. Att få mata sitt barn när man behöver är en självklarhet tycker jag. Men jag har många gånger på restauranger och liknande i panik försökt hitta ett mer avskilt rum utan människor och ibland har det slutat med att jag sitter inne på restaurangens offentliga toalett och ammar.

Det ska inte behöva vara så. Jag är väl egentligen inte jätte bekväm med att dra fram mina bröst inför folk men det kan jag oftast skyla med min kofta eller liknande. Jag tror att jag har kommit på anledningen till varför jag är rädd att amma offentligt. Jag är rädd att någon ska komma fram och säga åt mig att sluta.

Det grundar sig nog i att jag läst och hört mycket skräckhistorier om andra som blivit tillsagda att sluta visa sina bröst alternativt att gå någon annanstans. Nej usch, trots att det är det mest naturliga i världen kommer jag nog aldrig att våga. Jag skulle bli så oroligt ledsen om det skulle hända mig, det räcker med alla amningshormoner man redan är sprängfylld av.

img_6298.jpg

IMG_6304

I hissen påväg ut på promenad! Såg nu på bilden att min sufflett är helt blekt på kanterna?! Kan man göra nått åt det eller är det bara att köpa ny?

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
filippaochsigrid

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Sofia Jarl

  Nä jag förstår dig , jag kände mig inte heller bekväm med det . Ammade förvisso bara 6v då det inte kändes som min grej alls . 😂

  1. filippaochsigrid
   filippaochsigrid

   Det är hemskt att behöva känna sig obekväm i något som egentligen är världens naturligaste grej. Tur att det finns andra alternativ! Kram🎀

 2. L

  Du har fått barn med ditt livs kärlek men så står det att du är ensamstående. Jag fattar inte.
  Finns ens pappan med i bilden?

  1. filippaochsigrid
   filippaochsigrid

   Hej! För tillfället, nej. Han var tvungen att resa iväg i höstas men kommer komma tillbaka hem i sommar. Kram

stats